• Tel/fax: 022-29-24-74 / 022-29-23-39
  • Приёмные часы: Вторник: 10:00 - 12:00 / Четверг: 13:00 - 15:00
  • RU
  • RO
Государственное предприятие

Detașamentul de Paza Paramilitară

подведомственно Агенству государственных услуг

Un sistem de management al securității informației în Moldova va fi elaborat cu suportul expertizei oferite de specialiștii coreeni

Experții coreeni din cadrul Misiunii de consultanță în domeniu securității cibernetice își încheie activitatea în Republica Moldova.

Pe parcursul ultimei vizite delegația coreeană a avut o întrevedere cu Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vasile Botnari.

În cadrul discuțiilor ministrul a mulțumit experților coreeni pentru efortul depus și a confirmat interesul pentru continuarea colaborării bilaterale.

Apreciem înalt suportul Guvernului Republicii Coreea pentru dezvoltarea cadrului  de politici și a standardelor naționale  în domeniul securității cibernetice. Sarcina următoare pe agenda MTIC este aprobarea de către Guvern a Cerințelor de Securitate Cibernetică, iar odată cu consolidarea cadrului instituțional în acest domeniu și implementarea normelor aprobate considerăm că participarea experților coreeni ar fi nespus de valoroasă”, a menționat Vasile Botnari în cadrul discuțiilor cu delegația coreeană.

Pe parcursul misiunii de finalizare, grupul de consultanți coreeni vor prezenta ministerului recomandările privind dezvoltarea cadrului legal și instituțional. De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate  mai multe ateliere la care vor participa atât experții din cadrul ministerului, cât și reprezentanții altor instituțiilor implicate în procesul de implementare al Programului Național privind Securitatea Cibernetică.  

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Ministerul Științei, TIC și Planificării a Republicii Coreea au semnat un acord de cooperare în 2012. Din 2012 până în prezent, MTIC a beneficiat de mai multe proiecte de consultanță. Totodată, MTIC a beneficiat de suportul autorităților coreene la dezvoltarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Societății Informațional Moldova Digitală 2020 (2013) și a Programului Național de Securitate Cibernetică 2015.